Logo Institut del Teatre

Prova d’accés a l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle pel curs 2025-2026

Comparteix

15.4.2025

Muntatge tècnic d'un espectacle a càrrec de l'alumnat de l'ESTAE

L’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) ha publicat la informació de la prova d’accés per accedir als estudis de Maquinària Escènica, Luminotècnia i Sonorització per a les Arts Escèniques. Està previst que les inscripcions es duguin a terme del 22 d'abril al 4 de juny de 2025. El 24 d’abril a les 17h s’ofereix una nova jornada de portes obertes.

A partir del curs vinent, l'ESTAE oferirà les titulacions reglades de Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d’Arts Escèniques del Departament d’Educació com a tècnic superior en tres especialitats: Luminotècnia per a les Arts Escèniques, Maquinària Escènica i Sonorització per a les Arts Escèniques. Fins ara, l’escola atorgava una titulació pròpia de l’Institut del Teatre i la Fundació Politècnica de Catalunya, per a una formació corresponent als estudis de formació professional de grau superior.

Per accedir a aquests estudis es requereix el batxillerat en qualsevol de les seves modalitats o un títol declarat equivalent a efectes acadèmics i superar la prova específica.

L'objectiu de la prova, que és única per els tres títols convocats, és comprovar les aptituds dels aspirants per accedir a aquests ensenyaments i cursar-los amb aprofitament.

La prova d’accés consisteix en un exercici escrit amb dos blocs de continguts: el Bloc A relacionat amb preguntes de cultura general i de les arts escèniques, i el Bloc B, amb preguntes de l'àmbit científic i tecnològic. Per superar la prova caldrà una nota igual o superior al 50% de la puntuació total de l’exercici. La superació no implica obtenir una plaça.

Podeu consultar els continguts, el criteri de valoració i veure un exemple, en aquest enllaç.

Els estudis tècnics de l’Institut del Teatre s’imparteixen a l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE), amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya en les matèries tecnològiques i la de nombrosos professionals del sector com a professors especialistes.

La finalitat dels estudis de l'ESTAE és formar professionals en les àrees específiques, tècniques i pràctiques de tres de les professions tècniques vinculades a la producció i l’exhibició de tota mena d’espectacles i actes públics, fent un èmfasi especial en les arts escèniques. Es tracta d’una formació eminent pràctica amb grups reduïts: 12 alumnes per titulació i desdoblament de grups per les activitats pràctiques, amb un màxim de 6 alumnes per docent.

Els estudis formen part dels ensenyaments d’arts escèniques del Departament d’Educació i Formació Professional de la Generalitat de Catalunya. Són uns estudis terminals, en el sentit que no hi ha cap pas intermedi, pel que fa a les titulacions, entre l’obtenció del títol i l’exercici professional ni cap nivell d’estudis superior o de segon cicle que inclogui oficialment aquesta formació.

Com que són títols propi de la Generalitat de Catalunya, aquestes titulacions no tenen efectes acadèmics (no dona accés a cap estudi universitari ni artístic superior) però sí efectes laborals dins de la comunitat autònoma de Catalunya.

Podeu consultar les bases, calendari, requisits d’accés, oferta de places i  l’enllaç per inscriure’s, en aquest apartat.

El 24 d’abril a les 17h s’ofereix una nova jornada de portes obertes. Per assistir-hi cal inscriure’s per formulari.Trobareu tota la informació en aquest apartat.

Per dubtes i més informació podeu adreçar-vos a la Secretaria Acadèmica de l'ESTAE i consultar els apartats web futurs estudiants i preguntes freqüents.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 22
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x