4.6.2021
L’Institut del Teatre ha començat a impartir sessions de formació sobre assetjament sexual i abús de poder adreçades tant a l’alumnat com al professorat de la institució. Des del divendres 28 de maig i fins a mitjans de juliol s’han programat vint-i-quatre accions formatives de diferents modalitats amb l’objectiu de prevenir i evitar qualsevol situació abusiva a les aules. Es tracta d’una primera fase d’accions que continuarà a partir del curs vinent amb altres propostes. En qualsevol cas, l’Institut del Teatre preveu instaurar aquesta nova línia formativa com una formació permanent que es repetirà cada curs per tal de garantir la sensibilització i conscienciació sobre aquests temes entre els estudiants, professorat i personal del centre.
La primera de les formacions proposades és un curs introductori on s’aborden els conceptes d’assetjament sexual, psicològic, laboral i abús de poder. A través de sessions de dues hores i mitja conduïdes per una sociòloga i una psicòloga, s’analitzen qüestions tan diverses com la societat sexista i les violències masclistes, els efectes psicològics de l’assetjament o els factors de risc i protecció en l’àmbit de les arts escèniques, entre d’altres.
Durant el mes de juny s’oferirà també una formació específica per a l’alumnat, entesa com un espai de reflexió i intercanvi que permeti als estudiants compartir i contrastar inquietuds, necessitats o sentiments al voltant de les agressions masclistes.
Hi ha previst també un curs introductori de violència masclista adreçat al professorat home cisgènere (que s’identifica amb el gènere amb què ha nascut) que se centrarà en les dinàmiques de poder i la perspectiva de gènere, l’impacte del masclisme a tots nivells, així com l’assumpció de responsabilitats i la reparació de danys.
L’Institut del Teatre treballa també amb altres mesures per tal de prevenir l’assetjament i abús de poder, com ara la creació d’un codi ètic i de dossiers de bones pràctiques en dansa i art dramàtic, o la constitució d’un comitè d’ètica permanent. A més, des de l’1 de març hi ha en marxa un servei d’atenció psicològica i s’estan millorant els mecanismes de comunicació i participació entre els diferents col·lectius de la comunitat.
SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar
CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar
CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 22
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar