Logo Institut del Teatre

L’ESTAE porta a escena l’univers d’Edgar Allan Poe

Comparteix

31.3.2025

Imatge del muntatge de "Poe" el curs passat

Dijous 3 d’abril a les 13h el Teatre Alegria de Terrassa acollirà la lectura dramatitzada Poe un espectacle a càrrec de l’alumnat de primer curs de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE), que presenta la figura d’Edgar Allan Poe a través d’un viatge per alguns dels seus poemes i contes.

El muntatge escènic s’inicia amb el text El principi poètic, on es visualitza Edgar Allan Poe darrera un faristol en un escenari buit, parlant de la seva “filosofia de la composició”. A partir d’aquí, s’inicia un viatge on a través de contes com La caiguda de la casa Usher, La caixa oblonga, El pou i el pèndul, i poemes com La ciutat del mar, Les campanes o El corb l’escenografia s’anirà transformant, traslladant-nos a diversos espais escènics i dramàtics.

Aquest taller pràctic s’inicia el curs passat a partir d’una idea de l’exdirector de l’ESTAE Jordi Planas. El professor de l’ESTAE Jordi Agut ha construït una dramatúrgia a partir de la tria de textos i poemes de Poe. L’ex professor de l’ESAD Jordi Vilà s’encarrega de donar veu als textos de Poe en forma de lectura dramatitzada, mentre que diversos professors de l’ESTAE assumeixen el disseny de l’espai escènic, d’il·luminació i de l’espai sonor. L’alumnat de l’ESTAE s’encarrega de tot el muntatge amb l’objectiu de convertir la pràctica en una eina pedagògica més de l’escola, al voltant de la tècnica aplicada a les arts escèniques.

El present taller pràctic posa un especial atenció en l’especialitat de Maquinària Escènica, ja que la tria de textos, contes i poemes ha vingut condicionada als elements d’escenotècnia relacionats amb la maquinària. Això ha portat a construït diversos elements per tal de poder dur a terme l’espectacle. Tanmateix, tant la llum, com el so i el vídeo també tenen un paper fonamental en la posada en escena.

El projecte ha tingut en compte la inclusió de l’alumne en el procés i la seva integració al voltant del fet artístic. Per això s’apunta al concepte de maquinista-utiller-figurant, es proposen alguns canvis a vista de l’espectador,  amb “presències” que poden jugar un paper integrat en la dramatúrgia i que fins i tot l’intèrpret els integra, reacciona o interactua.

L’espectacle és gratuït i obert al públic. Trobareu tots els detalls del muntatge en aquest apartat de la cartellera IT.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 22
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x