Logo Institut del Teatre

Albert Rossich guardonat amb el Premi Crítica «Serra d’Or»

Comparteix

2.4.2025

Albert Rossichrecollint el Premi Crítica Serra d'Or

Albert Rossich ha estat guardonat amb el Premi Crítica «Serra d’Or» de Recerca (Humanitats) pel llibre Del naixement del teatre modern al neoclassicisme (segles XVI-XVIII), editat per l’Institut del Teatre i Edicions de la Universitat de Barcelona. El lliurament del premi s’ha fet aquest dimecres 2 d’abril al migdia a l’Espai Endesa de Barcelona.

Instituït l’any 1967, el Premi Crítica «Serra d’Or» distingeix obres en els àmbits de la Literatura i l’assaig, la Recerca, les Arts Escèniques i la Literatura Infantil i Juvenil publicades l’any anterior. Tot i no tenir una dotació econòmica, gaudeix d’un gran prestigi en l’àmbit cultural català. 

En aquesta edició, s’ha reconegut l’obra  Del naixement del teatre modern al neoclassicisme (segles XVI-XVIII), del catedràtic emèrit de Filologia Catalana de la Universitat de Girona Albert Rossich, especialista en història de la literatura catalana dels segles XVI al XIX.

Aquest és el segon volum de la Història de les Arts Escèniques Catalanes, que coediten l’Institut del Teatre i la Universitat de Barcelona, que ofereix una síntesi de l’activitat teatral i espectacular desenvolupada al llarg de l’edat moderna a les terres de parla catalana.

Del naixement del teatre modern al neoclassicisme (segles XVI-XVIII) divideix el període d’estudi en tres seccions cronològiques. La primera, «Del redescobriment del teatre a la consolidació dels teatres públics (c. 1500 – c. 1600)», fa un panorama de l’època del Renaixement fent referència al teatre religiós, al cortesà, a l’universitari o de col·legi, al populista, al comercial, als diversos tipus de comèdia, als autors tràgics valencians i als espais de representació. La segona part, «De la consolidació dels teatres públics a la crisi del teatre barroc (c. 1600 – c.1760)», aprofundeix en la teatralitat barroca a partir d’una selecció de dramaturgs i del teatre religiós i del profà, però també a través de la música i el teatre breu. La tercera, «Cap a unes noves pràctiques teatrals (c. 1760 – 1800)», s’ocupa del barroc tardà aprofundint en el teatre al Rosselló i a Menorca, en el teatre breu i en el teatre musical.

Podeu trobar aquesta publicació a la llibreria de la Diputació de Barcelona, a la biblioteca de l’Institut del Teatre i a les llibreries.


Continguts relacionats

  • Imatge d'Albert Rossich del video presentació del llibre

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 22
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x